روش های طولانی کردن عمر شیرآلات
در تصور بسیاری از افراد، شیرآلات مورد استفاده در ساختمان ها دارای دوام و عمر بسیار بالایی می باشند و حتی می توانند تا یک عمر برای افراد جوابگو باشند. اما چنین تصوری بدون در نظر گرفتن برخی شرایط و روش های استفاده، صرفا یک تصور اشتباه و دور از منطق است.
در بسیاری از مواقع می توان با استفاده ی بجا و صحیح از شیرآلات آنها را حفظ کرد. عدم باز و بسته کردن های پی در پی و همچنین عدم بستن بسیار سفت دسته و شیرفلکه ی شیرهای ساختمانی عمر بسیار مناسبی را برای آنها حاصل می کند.
تمامی لوازم و وسایلی که در طبیعت وجود دارد دارای عمر و دوام مشخصی است. نمی توان گفت که دوام یک وسیله تا ابد باقی می ماند و بایستی دانست که همه مواد و وسایل دارای عمر مشخصی هستند.
طولانی کردن عمر شیرآلات
اما رعایت برخی نکات قطعا به عنوان راهکاری برای دوام شیرآلات بسیار پر اهمیت می باشد. در ادامه ی این مقاله از جمله مواردی که در خصوص عمر طولانی شیرهای ساختمانی اهمیت دارد، اشاره خواهد شد.
اولین موردی که می توان به آن اشاره نمود کیفیت خود شیرآلات مورد استفاده در ساختمان بوده که هرچه با کیفیت تر دارای طول عمر بالاتر می باشد.
آلیاژ هایی که در ساخت شیرهای ساختمانی بکار می رود شامل سرب و برنج می باشد. اگر در شیر ها آلیاژ برنج بکار رفته باشد طبیعتا نسبت به سرب دارای کیفیت بهتر و دوام بیشتر می باشد.
آبکاری شیرهای ساختمانی نیز از دیگر موارد مرتبط با دوام آنها است. چرا که در صورت آبکاری مناسب آنها دیگر دچار پوسیدگی و سایش نمی شوند.
در انواع آبکاری یک نوع آبکاری وجود دارد که اسم آن روش پی وی دی است. در صورتی که آبکاری به این روش انجام شود شیرهای ساختمانی ضد زنگ، ضد باکتری و همچنین ضد فرسایش می شوند.
راهکار طولانی کردن عمر شیرآلات
همچنین در مسئله ی آبکاری شیرهای ساختمانی می توان گفت که هرچه ضخامت آبکاری بیشتر باشد دوام و عمر آن نیز بیشتر می شود.
راهکارهای نگهداری و دوام شیرآلات ساختمانی
برای نگهداری و دوام شیرهای ساختمانی می توان به راهکارهایی نیز در این خصوص اشاره کرد که در ادامه به این راهکارهای بسیار ساده اما کاربردی اشاره خواهیم کرد.
اولین موردی که می تواند کمک بسیار خوبی در نگهداری و دوام شیرآلات انجام دهد این است که هیچ لکه ای روی آنها باقی نماند.
نگهداری شیرآلات
وقتی لکه ای روی شیر های ساختمانی باقی مانده باشد و ما هیچ اقدامی نسبت به تمیز کردن آنها انجام ندهیم ماده باقی مانده تجزیه میشود و در نتیجه باعث خوردگی و در نهایت خرابی شیرها می شود.
مورد دیگر نحوه ی تمیز کردن شیرهای ساختمانی بوده که اگر آنها با انواع شوینده های اسیدی شستشو داده شوند طبیعتا فرسوده می شوند.
فرسایش ناشی از اسید های شوینده عمر شیرآلات را کاهش می دهد.
هر یک از شیرهای ساختمانی با توجه به برند آنها و نوع ساختاری که دارند از شیرهای واشری، شیرهای لمسی، شیرهای اهرمی و غیره نیاز به یکسری تعویض های به موقع داشته که تاثیر زیادی در سالم ماندن شیرآلات دارد.
وقتی شیر آب چکه می کند یعنی نیاز به تعویض واشر یا مغزی دارد. با تعویض به موقع آن می توان از آسیب رسیدن به سایر قسمت های شیر جلوگیری نمود.
نگهداری شیرهای ساختمانی
کشور ما دارای شرایط آب و هوایی و منطقه ای مختص به خود بوده و در برخی مناطق کشور شاهد رسوب های بسیار زیاد در داخل آب هستیم. در صورتی که رسوب انواع مواد سربی، جرم و غیره در داخل شیرآلات باقی بماند باعث خوردگی داخلی شیر شده و دوام آن را کاهش می دهد. به همین سبب بهتر است با مواد رسوب گیر که در بازار موجود است رسوب ایجاد شده را از داخل شیر خارج نمود و یا با قرار دادن صافی هایی در داخل لوله قبل از رسیدن به شیر مانع از نشست رسوب به داخل آن شد.
منبع: valvesrs